Denkpolitie | aanval op de Vrije geest | vrijgeestesleven.nl/

Deze processen van voortdurende verandering werden niet alleen toegepast op kranten, maar ook op boeken, tijdschriften, pamfletten, posters, folders ... Dag na dag en bijna minuut per minuut werd het verleden bijgewerkt. Op deze manier kon elke voorspelling van de Partij worden aangetoond aan de hand van bewijsstukken die correct waren; Er was geen nieuws of meningsuiting in strijd met de behoeften van het moment, omdat het niet werd opgeslagen.

– uit 1984 van George Orwell

Denkpolitie

aanval op de vrije geest

Van alle kanten worden maatregelen in werking gezet om de vrijheid op het internet in te perken. De EU heeft een bureau in het leven geroepen dat 'nepnieuws' bestrijd. Daarnaast komt de EU met een verplicht uploadfilter en een linktaks dat de onafhankelijke media nog meer zal marginaliseren. FaceBook, Google en Twitter passen op grote schaal censuur toe. Berichten over controversiële onderwerpen worden verwijderd of begraven op pagina 100 van de zoekresultaten, kanalen worden gesloten, onafhankelijke journalisten worden praktisch monddood gemaakt. De waarheid is niet meer iets wat je zelf kan onderzoeken, nee de waarheid ligt vast binnen door autoriteit gedicteerde richtlijnen. Een vrije geest is niet meer welkom op internet.

De censuurmaatregelen lijken nodig om het opkomende extremisme in de hand te houden. De burger is boos en die boosheid moet in de perken gehouden worden. De vrije geest is afgeschaft, ingewisseld voor een verbod op discriminatie. De verlichting van Europa is afgebroken. Kritiek hebben op de Islam, vaccinaties, het klimaat, of de besturende elite is er niet meer bij. Je wordt al snel gebrandmerkt met labels als complotdenker, anti-vaxxer, klimaatontkenner, alt-rechts, alu-gekkie, etc. Respect voor elkaars mening lijkt weggesijpeld uit de discussie, het zoeken naar de waarheid afgestompt. Respect voor elkaars vrije geest heeft plaats gemaakt voor haat jegens mensen en groepen die buiten de lijntjes denken.


Charlie Brown | Charles Schulz
censorship =
don't panic | organize!

James Corbett

Vrije en Onafhankelijke Onderzoeksjournalist

De in Japan woonachtige Canadeze onderzoeksjournalist James Corbett maakt sinds 2007 de onafhankelijke website The Corbett Report. Daarop publiceerde hij honderden artikelen en videos over zeer uiteenlopende onderwerpen. Alleen al op Youtube werden zijn videos meer dan 50 miljoen keer bekeken. Hier een vlog over de vrijheid van geest (5 min) en zijn meest bekeken grappige video over 9/11 (5 min).

The Corbett Report

I'm a Free and Independent Human Being! What are you? 14 maart 2017 (5 min)


George Carlin
your truth and my truth may not be the same

Dubbele moord op het vrije woord

Pim Fortuyn & Theo van Gogh

Pim Fortuyn

Mediapark Hilversum
6 mei 2002

TV interview met Pim Fortuyn n.a.v. zijn uitspraken over 'de achterlijke cultuur van moslims' (13 min)

Theo's Zondag


Theo van Gogh interviewt Pim Fortuyn, 4 november 2001 (26 min)

Theo van Gogh

Linnaeusstraat Amsterdam
2 november 2004

Theo van Gogh in dialoog met interviewer Nazmiye Oral van de Nederlandse Moslimomroep, najaar 2002 (25 min)


Truthstream Media

Aaron & Melissa Dykes over censuur en denkpolitie

Beyond Censorship: Destroying Free Thought Online. Truthstream Media, 29 maart 2019 (50 min)

Shutting down Alternative Media.
Truthstream Media, 16 december 2017 (13 min)

The Privacyless Smart City of 2030.
Truthstream Media, 9 januari 2017 (15 min)

Why watch a horror movie, if you can watch a Davos panel. Truthstream Media, 21 februari 2016 (13 min)

Truthstream Media


Alexa & Siri test

A.I. bepaalt wat waar is

George Orwell

1984 is Now
quote George Orwell
quote George Orwell
quote George Orwell
quote George Orwell
quote George Orwell
quote George Orwell

Ideologische Denkpolitie

Intolerance of others’ views (no matter how ignorant or incoherent they may be) is not simply wrong; in a world where there is no right or wrong, it is worse: it is a sign you are embarrassingly unsophisticated or, possibly, dangerous.

– Jordan Peterson
Detail of photo by Irving Penn (US Vogue 1983)

— vrijgeestesleven.nl/ 2019

vrij geestesleven